Gealco Motors Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele oferte şi promoţiile noastre, vă invităm să vă abonaţi la newsletter.

Casti moto scutere
Piese scutere si accesorii motociclete moto

Scutere Peugeot

In urma cu peste o suta de ani, sub umbrela Peugeot, s-a nascut prima bicicleta cu motor din lume. Dupa un secol de munca neintrerupta aceeasi familie si aceeasi fabrica produce cu success motoscutere intre 50cmc si 500cmc. Peugeot Motocycles este expert in fabricarea scuterelor, de la cele simple destinate traficului urban si pana la modele sportive care au cucerit nenumarate premii de Grand Prix. Vă prezentăm o serie completă de scutere Peugeot, structurată pe modele, fiecare având specificaţiile tehnice necesare.

Oferta specială Peugeot - promoţia lunii mai

Oferta promotionala Peugeot

Despre scuterele Peugeot

Scuterul este un motociclu, de regula cu doua roti, care de obicei nu are parti fixe (cum ar fi rezervorul sau motorul) amplasate in zona genunchilor. Totusi, daca priviti un JetForce de la Peugeot, veti vedea ca rezervorul este situat intre genunchi, ca la motociclete. La scuter, picioarele soferului se sprijina pe podea si nu pe suporti speciali.

 

scutere sibiu

 

Elementul care diferentiaza net scuterul de motocicleta este lipsa cutiei de viteze, care este inlocuita cu un variator continuu. Legislatia romaneasca in vigoare evidentiaza 3 categorii de scutere:

 

  »   Cele care au motoare de pana la 50 cm3 si o viteza maxima, prin constructie, de 45 km/ora. Ele se numesc ciclomotoare sau, mai nou, mopeduri, si fac parte din aceeasi categorie cu motoretele, care insa pot sa pastreze din caracteristicile bicicletei si sa fie puse in miscare si prin pedalare. Ciclomotoarele se conduc de la 16 ani, fara carnet.

  »   Cele care au motoare de peste 50 cm3, dar nu mai mari de 125 cm3; ele se numesc motociclete usoare si se conduc de la 16 ani, cu carnet categoria A1.

  »   Cele care depasesc 125 cm3, cum ar fi Peugeot Elystar 150 sau Peugeot Satelis, care este dotat cu motoare de 125cc Compresor, 250, 400 si 500 cm3. Ele sunt incadrate in categoria motocicletelor si se conduc de la 18 ani, cu permis categoria A.

Piese scutere si accesorii moto auto

Casti scutere MT Helmets si accesorii moto auto